Понеділок
13.05.2024
22:20

Медична документація - Форум лікарів

[ Головна · Учасники · Правила форуму · Пошук · Нові повідомлення ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум лікарів » Юридична консультація » Законодавча база » Медична документація (ведення медичної документації)
Медична документація
HOUSEДата: Четвер, 14.06.2012, 21:57 | Повідомлення # 1
Профі
Група: Адміністратори
Повідомлень: 451
Статус: Offline
Наказ МОЗ від 03.07.2001 N 258 "Про затвердження типових інструкцій щодо заповнення форм первинної медичної документації лікувально-профілактичних закладів" було скасовано наказом № 668 10 вересня 2009 року. Практично, значна частина медичної документації велась без чіткого регламентування. І ось, через два з половиною роки МОЗ видало наказ №110 від 14.02.2012 "Про затвердження форм первинної облікової документації та інструкцій щодо їх заповнення, що використовуються у закладах охорони здоров'я незалежно від форми власності та підпорядкування", згідно котрого, починаючи з 01.07.2012, вводяться в дію форми первинної облікової документації та інструкції щодо їхнього заповнення та впроваджується їх застосування в лікувально-профілактичних закладах незалежно від форми власності та підпорядкування.

Досконало інструкції ще не вивчав, але дещо приємно здивувало:
Quote
17. У період перебування хворого в стаціонарі форма № 003/о зберігається у папці лікуючого лікаря. Лікар здійснює записи у щоденнику про стан здоров’я та лікування хворого з періодичністю від щогодинного до щотижневого періоду залежно від стану хворого та місця його перебування (палата інтенсивної терапії, відділення анестезіології та інтенсивної терапії, відділення хірургічного, терапевтичного, психіатричного профілю тощо). Записи повинні у повному обсязі відображати зміни стану хворого (погіршення, поліпшення, повне одужання) та увесь процес лікування чи реабілітації впродовж перебування в стаціонарі. У день виписки хворого зі стаціонару запис лікаря має бути максимально детальним. Щоденникові записи потрібно формулювати коротко і чітко, обов’язково зазначати дату та час проведення огляду пацієнта.

Вперше чітко вказано про можливість ведення карти стаціонарного хворого в електронному форматі:
Quote
27. У разі ведення форми № 003/о в електронному форматі вона повинна включати в себе всі дані, які містяться на затвердженому паперовому носії інформації.

PS. У інструкції щодо заповнення карти стаціонарного хворого відсутні вказівки щодо запису адміністративних обходів, етапних епікризів. smile


З повагою.
 
ЛанаДата: Субота, 16.06.2012, 12:52 | Повідомлення # 2
Профі
Група: Модератори
Повідомлень: 416
Статус: Offline
clap

Удачі!
 
komarДата: Четвер, 24.10.2013, 13:34 | Повідомлення # 3
Любитель
Група: Користувачі
Повідомлень: 15
Статус: Offline
На той період, пам'ятаю, у мене була точно така сама рекція, як у Лани.
 
Форум лікарів » Юридична консультація » Законодавча база » Медична документація (ведення медичної документації)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Послуги сайту надаються без гарантій будь-якого роду як прямих, так і непрямих. Користувач погоджується, що використовує сайт на свій власний ризик.
Всі представлені матеріали і документація носять інформаційний характер і не можуть використовуватись як офіційні документи.
Представлені на сайті матеріали призначені для фахівців охорони здоров'яі і не можуть бути керівництвом для самостійної діагностики та лікування.
Адміністрація сайту не несе відповідальності за можливу шкоду нанесену Вашому здоров'ю самостійним лікуванням, що проводиться по рекомендаціях, даних на сайті.
Ми не гарантуємо того, що вся інформація і матеріали, розміщені на даному сайті, не містять помилок. У разі виявлення неточностей в інформації прохання повідомити про це.

При використанні матеріалів сайту, будемо вдячні за посилання на головну сторінку www.medsoft.ucoz.ua
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов