Понеділок
13.05.2024
22:55

Про все - Сторінка 2 - Форум лікарів

[ Головна · Учасники · Правила форуму · Пошук · Нові повідомлення ]
  • Сторінка 2 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Модератор форуму: Лана  
Форум лікарів » Поговорим... » Балачка » Про все (Не знайшли відповідної теми? Пишемо тут...)
Про все
ЛанаДата: Субота, 19.03.2011, 17:27 | Повідомлення # 16
Профі
Група: Модератори
Повідомлень: 416
Статус: Offline
Ця програма відкривається тільки з установочного диска, з флешки та інших носіїїв не відкривається - перевірено різні варіанти компів. Варіант 2008 року дуже відрізняється від 2010- 2011 року - дуже багато неточностей, так що ефективніше вчити по паперовому носію.

Удачі!
 
ЛанаДата: Середа, 06.04.2011, 05:35 | Повідомлення # 17
Профі
Група: Модератори
Повідомлень: 416
Статус: Offline
Міністерство охорони здоров'я України розробило проект концепції Державної цільової програми профілактики внутрішньолікарняних інфекцій на період до 2015 року. Наразі Міністерство опрацьовує програму "Здорова нація", в яку як складова будуть входити заходи з профілактики внутрішньолікарняних інфекцій.

Безпосередньо над Проектом працювали Департамент організації санітарно-епідеміологічного нагляду МОЗ України спільно з Інститутом епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В.Громашевського НАМН України.

До реалізації Програми цієї Концепції будуть залучені фахівці Державної санепідслужби, які надаватимуть методичну допомогу, та обласні і міські лікарні. Вони будуть проводити постійний моніторинг антибіотикорезистентності збудників інфекцій, пов'язаних наданням медичної допомоги населенню.

Концепцією передбачено забезпечення лікарень сучасним лабораторним обладнанням та витратними матеріалами для визначення антибіотикочутливості мікроорганізмів, а також комп'ютерами з спеціальною програмою, розробленою ВООЗ для збору даних та постійного моніторингу резистентності. Через Інтернет керівники закладів охорони здоров'я та лікарі матимуть змогу в онлайн-режимі в будь-який час отримати дані щодо резистентності збудників до антибіотиків стосовно конкретного хворого або динаміку змін резистентності в окремій лікарні, регіоні. Це дозволить своєчасно діагностувати інфекцію та призначити адекватне лікування хворого, що підвищить ефективність лікування та зменшить темп росту резистентності і пов'язаних з цим явищем соціально-економічних збитків.

Прес-служба МОЗ України


Удачі!
 
ЛанаДата: П`ятниця, 06.05.2011, 17:53 | Повідомлення # 18
Профі
Група: Модератори
Повідомлень: 416
Статус: Offline
Світова медицина створює індивідуальні препарати для лікування раку
Майбутнє медицини – в персональному підході, де кожна особа матиме медикаменти розроблені лише для неї та для її роду хвороби. Вивчаючи низку генів, ми можемо створити один специфічний лік для кожної особи зокрема. Зараз така практика вже доступна в Канаді. -AAA+
Про це розповів професор генетики Маꥳлського університету (Канада) д-р Юрій Мончак, повідомили ЗІКу у прес-службі УКУ.

3-4 травня у Школі біоетики УКУ директор лабораторії молекулярної генетики читав курс лекцій про нові можливості молекулярної генетики та сучасні протиракові терапії.

Діагностику хвороби можна проводити на підставі дослідження одного або цілої збірки різних генів. «Найперше це ліки проти хвороб, які легко діагностувати – форми лімфоми, лейкемії, різні види раку. У цих хворобах нам уже відомі мутовані гени. Тепер ми можемо продіагностувати, які протеїні ці гени продукують, побачити тривимірну форму цих молекул, і тоді створити ліки, які реагують лише проти них», – розповів професор.

Уже сьогодні існує можливість швидко продіагностувати молекулярне тло хвороби людини і створити для неї так званий дизайнер ліків. «Наша лабораторія має контракти з фармацевтичними компаніями. Ми діагностуємо хвороби, а вони виробляють індивідуальні ліки. Правильний діагноз хвороби – найважливіше для лікування. Зараз медицина все більше іде в напрямку молекулярної діагностики. Ми не просто дивимося на хвору тканину, а досліджуємо, які гени є мутовані».

З кожним роком така діагностика дешевшає. Ще 10 років тому відчитати весь генетичний код людини коштувало близько 100 тис. доларів. Зараз це – 5 тис. доларів. «Можливо, за 2-3 роки ціна опуститься до 1 тис. Тому є можливість, що такі технології скоро введуть і в Україні. Однак важливо, щоб така медицина була доступною для всіх. У Канаді доступ до такого роду лікування та діагностики мають усі, адже медицина тут соціалізована. Однак такої можливості не мають люди у багатьох країнах, зокрема, в Україні. Відповідно, це ставить перед медиками етичні питання. Гроші не повинні вирішувати, хто житиме, а хто помиратиме», – наголосив професор.

Довідка.

Д-р Юрій Мончак – директор лабораторії молекулярної генетики та професор генетики медичного факультету Маꥳлського університету (Канада). Професор Мончак разом зі своєю матір’ю заснував фонд ім. Михайла Мончака, о. Івана Гаврилюка, Дарії Когутяк і Софії Кокоцької при УКОФ (Українська католицька освітня фундація). Йому небайдужі проблеми морально-етичного характеру та їх оцінка з християнської точки зору. Для нього також є важливою ідея гуманізації медицини на основі християнських цінностей та виховання поваги до людського життя.


Удачі!
 
ЛанаДата: Середа, 11.05.2011, 16:37 | Повідомлення # 19
Профі
Група: Модератори
Повідомлень: 416
Статус: Offline
Уряд починає прискорене підвищення заробітної плати для працівників бюджетної сфери. Про це сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України повідомив Прем'єр-міністр Микола Азаров.

Він також зазначив, що з 1 липня 2011 року буде достроково збільшено розмір посадового окладу працівника 1 тарифного розряду і це торкнеться 3, 5 млн осіб.

"Завдяки таким крокам заробітна плата, наприклад лікаря-хірурга підвищиться поточного року на 200 грн", - додав Микола Азаров.

Він також зазначив, що з 1 липня 2011 року встановлюється така норма, яка дозволяє випускникам ВНЗ, які мають медичну чи фармацевтичну спеціальність і йдуть працювати за фахом у села або селища, отримувати 5 мінімальних зарплат одноразово, якщо вони уклали угоди мінімум на 3 роки.

Також, за словами Миколи Азарова, затверджена норма, що медичним працівникам та фармацевтам, які перебувають в установах післядипломної освіти або на курсах підвищення кваліфікації, збережена з 1 липня 2011 року зарплата за сумісництвом.

Прем'єр-міністр також повідомив, що з 1 січня 2012 року медичним і фармацевтичним працівникам визначено допомогу на оздоровлення в розмірі посадового окладу.

Прес-служба МОЗ України


Удачі!
 
HOUSEДата: Середа, 11.05.2011, 18:38 | Повідомлення # 20
Профі
Група: Адміністратори
Повідомлень: 451
Статус: Offline
Не погано. Якби ще не забули в бюджет закласти... cool

З повагою.
 
ЛанаДата: Середа, 11.05.2011, 18:41 | Повідомлення # 21
Профі
Група: Модератори
Повідомлень: 416
Статус: Offline
мабуть, знову будемо "мільйонерами" - мабуть гряде інфляція cry .

Удачі!
 
ЛанаДата: Неділя, 15.05.2011, 11:41 | Повідомлення # 22
Профі
Група: Модератори
Повідомлень: 416
Статус: Offline
Детство))
ДЕТСТВО:
Ел с друзьями пластилин. Убей не помню, какая была в этом необходимость, но отказываться было невозможно. Пробовал на вкус силикатный канцелятский клей из полиэтиленового пузырька с отрезным носиком. Щипало ужасно. На спор откусил и разжевал кусочек бабушкиного алоэ, стоящего в кастрюльке на окне. Несмотря на то что алоэ был предварительно посыпан сахаром, проглотить я его не смог. Выплюнул и тут же высыпал пол сахарницы в рот. Не помогло. Гадость...
Питался странной травкой из клумбы во дворе -- мышиным горошком и какими-то "калачиками". Горошек был пресным, но зато рос в самых настоящих стручках, хоть и был размером с мышиную же какашку. Калачики нужно было предварительно развернуть и очистить от листьев, внутри оказывалась странная штука, напоминавшая тюрбан Маленького Мука в миниатюре. Тоже безвкусно. Зато безвредно.
Лизнул порох. Ничего не понял.
Лизнул металлическую ограду детского сада. Зимой. Многое понял.
Ел мел, правда немного.
Пробовал зеленую акварель на вкус. Не понравилось.
Нюхал свежепоставленую в саду прививку -- бугорок на руке пах все же той зеленой акварелью.
Жевал одуванчик. Кислятина.
Жевал еще какие-то полевые цветы, которые мы называли медком. И правда -- сладковато.
Случайно наелся чернильной пасты из стержня от шариковой ручки.
Вкус не забуду некогда...
Еще были зубная паста, острый перец, мука, сырой мясной фарш, ластик, и кажется кора ивы...
И при этом -- никакого гастрита, аппендецита и прочих ужасов...

А теперь?
Жырное -- печень, острое -- желудок, курить -- вредно, похмелье -- маленькая смерть, сквозняк -- сопли, Бассейн -- коньюктивит, метро -- грип .......

ХОЧУ ОБРАТНО!!!!!
ЕСТЬ ПЛАСТИЛИН.....


Удачі!
 
ГостьДата: Субота, 25.06.2011, 21:20 | Повідомлення # 23
Група: Гості





Добрий вечір! У мене до Вас є запитання. Мій рідний брат цього року випустився з Богомольця за напрямком сімейна медицина та отримав направлення до Вознесенська (Миколаївська область) для проходження інтернатури. Він бажає працювати в Миколаєві, яким чином можна його сюди перевести. Тільки прошу Вас реальні приклади, практичні. Теоретично ми знаємо, але це нереально. І якщо можна дайте посилання на нормативні акти. Дякую!
 
ЛанаДата: Неділя, 26.06.2011, 11:17 | Повідомлення # 24
Профі
Група: Модератори
Повідомлень: 416
Статус: Offline
а на периферії ніхто не хоче працювати... Сумно... cry

Удачі!
 
ГостьДата: Неділя, 26.06.2011, 18:38 | Повідомлення # 25
Група: Гості





чи є яка-небудь зацепка, я маю на увазі чи повинні молодому спеціалісту за місцем роботи ОБОВЯЗКОВО предоставляти помешкання чи ще щось??? де це записано. не можу знайти які нормативні акти регулюють питання захисту медичних працівників. допоможіть.
 
HOUSEДата: Неділя, 26.06.2011, 21:10 | Повідомлення # 26
Профі
Група: Адміністратори
Повідомлень: 451
Статус: Offline
Наказ МОЗ України № 367 від 25.12.97 "Про затвердження Порядку працевлаштування випускників державних вищих медичних (фармацевтичних) закладів освіти, підготовка яких здійснювалась за державним замовленням"

3. Випускник державного вищого медичного (фармацевтичного) закладу освіти I - II рівнів акредитації, який працевлаштований на підставі направлення на роботу, вважається молодим спеціалістом протягом трьох років з моменту укладення ним трудового договору із замовником.
Випускник державного вищого медичного (фармацевтичного) закладу освіти III - IV рівнів акредитації, якому після навчання в інтернатурі присвоєно кваліфікацію лікаря(провізора)-спеціаліста і який працевлаштований на підставі направлення на роботу, вважається молодим спеціалістом протягом трьох років з моменту укладення ним трудового договору із замовником. Період навчання в інтернатурі до цього терміну не входить.

Порядок працевлаштування випускників державних вищих медичних (фармацевтичних) закладів освіти, підготовка яких здійснювалась за державним замовленням

Затверджено Наказ Міністерства охорони здоров'я України від 25 грудня 1997 р. N 367
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 15 квітня 1998 р. за N 246/2686


33. Випускники, які одержали направлення на роботу в іншу місцевість, а також члени їх сімей забезпечуються житлом згідно з чинним законодавством та умовами направлення.
Випускники, яких не забезпечено житлом згідно з угодою і які продовжують працювати за призначенням після закінчення визначеного терміну, зберігають право на позачергове одержання житла, незалежно від строку роботи за цим призначенням.

Постанова Кабінету Міністрів України від 22 серпня 1996 р. N 992

32. Випускники, які одержали направлення на роботу до іншої місцевості, а також члени їхніх сімей забезпечуються житлом згідно із законодавством.

Випускники, яких не було забезпечено житлом згідно з угодою і які продовжують працювати за призначенням після визначеного терміну, мають право на позачергове одержання житла незалежно від терміну роботи за цим призначенням.


З повагою.
 
ГостьДата: Неділя, 18.12.2011, 20:24 | Повідомлення # 27
Група: Гості





Подскажите, имеет ли пациент право требовать забор крови своим материалом???
 
HOUSEДата: Неділя, 18.12.2011, 20:37 | Повідомлення # 28
Профі
Група: Адміністратори
Повідомлень: 451
Статус: Offline
Quote (Гость)
Подскажите, имеет ли пациент право требовать забор крови своим материалом???

А в чому потреба ? Забір крові здійснюється одноразовим інструментом.


З повагою.
 
ГостьДата: Неділя, 18.12.2011, 21:22 | Повідомлення # 29
Група: Гості





Quote (HOUSE)
А в чому потреба ? Забір крові здійснюється одноразовим інструментом.

Да, только моей малютке колят пальчики толстыми штырями средневековой давности! А есть детские иголочки и автоматики для прокола пальчика.
 
HOUSEДата: Неділя, 18.12.2011, 21:39 | Повідомлення # 30
Профі
Група: Адміністратори
Повідомлень: 451
Статус: Offline
Quote (Гость)
Да, только моей малютке колят пальчики толстыми штырями средневековой давности! А есть детские иголочки и автоматики для прокола пальчика.

Питання, хто буде відповідати у разі інфікування? Але, якби ви принесли свої пера, Вам навряд чи відмовили.


З повагою.
 
Форум лікарів » Поговорим... » Балачка » Про все (Не знайшли відповідної теми? Пишемо тут...)
  • Сторінка 2 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:


Послуги сайту надаються без гарантій будь-якого роду як прямих, так і непрямих. Користувач погоджується, що використовує сайт на свій власний ризик.
Всі представлені матеріали і документація носять інформаційний характер і не можуть використовуватись як офіційні документи.
Представлені на сайті матеріали призначені для фахівців охорони здоров'яі і не можуть бути керівництвом для самостійної діагностики та лікування.
Адміністрація сайту не несе відповідальності за можливу шкоду нанесену Вашому здоров'ю самостійним лікуванням, що проводиться по рекомендаціях, даних на сайті.
Ми не гарантуємо того, що вся інформація і матеріали, розміщені на даному сайті, не містять помилок. У разі виявлення неточностей в інформації прохання повідомити про це.

При використанні матеріалів сайту, будемо вдячні за посилання на головну сторінку www.medsoft.ucoz.ua
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов