Вівторок
14.05.2024
06:12

Реформування системи охорони здоров"я - Сторінка 2 - Форум лікарів

[ Головна · Учасники · Правила форуму · Пошук · Нові повідомлення ]
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Модератор форуму: Лана  
Форум лікарів » Поговорим... » Балачка » Реформування системи охорони здоров"я (статті, посилання, коментарі, власні думки)
Реформування системи охорони здоров"я
ЛанаДата: Вівторок, 17.05.2011, 18:56 | Повідомлення # 16
Профі
Група: Модератори
Повідомлень: 416
Статус: Offline
17.05.2011 12:58
Прес-служба Президента України Віктора Януковича
Глава держави підтвердив існування заяв про звільнення Міністра охорони здоров’я Іллі Ємця та голови Львівської ОДА Михайла Цимбалюка

«Дійсно, ці заяви є, вони написані», – сказав Президент сьогодні у Миколаєві, відповідаючи на запитання представників ЗМІ.

Стосовно голови Львівської обласної державної адміністрації Михайла Цимбалюка, зазначив Президент, відповідь щодо його перебування на посаді буде дана після того, як закінчить свою роботу державна комісія на чолі з Генпрокуратурою. «Коли ми побачимо повну картину подій, які відбулися 9 травня на Львівщині», – додав Президент.

Що стосується Міністра охорони здоров’я, вочевидь, на цю посаду має прийти інша людина. За словами Глави держави, він мав тривалу розмову з І.Ємцем. «Він чудовий фахівець, очолював один із найсучасніших центрів кардіохірургії. Це було головною мотивацією запрошення його на цю високу посаду – Міністра. Але йому не вдалося налагодити роботу Міністерства належним чином – щоб Міністерство охорони здоров’я почало ефективно працювати, і головне - щоб почали здійснюватися реформи, які ми намітили і які вкрай необхідні», – констатував Віктор Янукович.

Внаслідок такої неефективної роботи, зазначив Президент, страждають люди.

Глава держави наголосив, що сьогодні не можна чекати, коли чиновники почнуть працювати краще. «Я зрозумів, що нам краще його (І.Ємця) повернути на ту роботу, де він до цього працював і був там ефективним. А на цю посаду підібрати людину, яка за короткий проміжок часу була б здатна організувати, зібрати навколо себе команду, яка працювала б ефективно, пішла шляхом реформ, почала покращувати ситуацію в системі охорони здоров’я країни», – сказав Віктор Янукович.

«Ми не можемо нікого чекати. Я несу за це відповідальність. Ми зобов’язані рухатися вперед так, як обіцяли людям», – резюмував Президент.



Удачі!
 
ЛанаДата: Субота, 11.06.2011, 18:24 | Повідомлення # 17
Профі
Група: Модератори
Повідомлень: 416
Статус: Offline
miranda написав:
мед.стаховка ефективна лише в цивілізованому, правовому суспільстві. ...

осталось знайти хоть одне цивілізоване, правове суспільство
наприклад Швейцарія, цивілізована? правова? існуе обовьязкова страховка, платити треба чимало... існує необхідний мінімум визначений законом, коштує приблизно 200 Евро в місяць. От хочиш не хочеш а 200 евро заплати... це дорого чи дешево? це 5% від середньої зарплати. А якшо 5 дітей у сімьї, то 5х 5% плюс свою та жінкину, то це уже 35% від зарплати на цей мінімум. Дальші якшо заболів, то сам повинин заплатити перші 2000 Евро (грубо говоря пів зарплати)... і при цйому всйому в цю страховку багато що не включено. Наприклад, страховка оплачуе 5 хвилин скорої допомоги в рік. Якшо збираїшся визивати скору чаше і на довше - плати сам. Чому так? тому шо скора напічкана всим чим тільки не хочеш, там стільки хайтек шо по ціні вона як реактівний істрібітель, і коштуе ~80 Евро в минуту... тобто якшо можиш сам на таксі добратись до больниці, то не випендрюйся і не визванюй "03" по пустякам А якшо пішов у гори-Альпи то незабудь шо скора туди не доїде, а вертольот іде за окрему плату.... Потім у обовьязкової страховки дуже інтересна грань між тим шо таке мед-допомога і шо таке роскош наприклад відрізаний палиць пришить назад це уже пластична хірургія, плати за це окремо, мінімальна страховка покриває процедуру зупинки крові та перебинтувать, а палиць викинуть в мусорку... зуби так само, покривае тільки виривать зуби якшо щока запухла... Ну а якшо хочеш застрахуватись не по мінімуму, а включити всі ці ситуації то добав ше 200-500 евро в місяць... це великі гроші даже для Швейцарії... зрозуміло шо за ці гроші отримуєш найкращу допомогу яку можна уявити. Всякі фармацевтичні фірми та фірми мед-інструментів всими правдами і неправдами втискують все нові і нові методи лікування та діагностики... ціна страховки за останні 2 роки виросла на 20-30%... люди платять страховку, а врачі їх посилають на всякі непотрібні процедури... як в тому анегдоті: не волнуе, оплачено! страховка покривае, значить треба робить... от держава бориця шоб всеменше послуг оплачувала мінімальна страховка, люди всеодно купують розширену страховку, а в лікарнях роблять всяку ахінею лиш би побільше грошей з страхової фірми взять за кожного паціента харашо це чи погано?
А чи можна таку медицину пернести в Шполу? скажу зразу: ні! і не важно це буде страхова чи якась інше медицина. Просто не у Шполян не у країни немає таких грошей шоб закупити всі ці дорогі прибамбаси і аппаратуру... а на Україні проізводства мед-апаратури такого рівня нема... інтересно одноразові шпріци, бинт, та зеленка українські чи імпортні?
http://www.shpola.com/forum/viewtopic.php?p=9402


Удачі!
 
ЛанаДата: Понеділок, 13.06.2011, 19:54 | Повідомлення # 18
Профі
Група: Модератори
Повідомлень: 416
Статус: Offline
Міністр охорони здоров"я в ексклюзивному коментарі УНН сказав, що повністю страхова медицина в Україні може бути запроваджена за 4-5 років.


"Я - за запровадження страхової медицини. Думаю, за 4-5 років це буде", - сказав міністр.

Він також зауважив, що для запровадження страхової медицини потрібно провести реформування системи охорони здоров'я.

"Страхова медицина повинна бути, але для цього потрібно провести реформування системи охорони здоров'я – те, що зараз ми починаємо. Повинна бути етапність. Потрібно підготувати систему, її структурно та організаційно змінити, не звільняючи людей, провести фінансово-економічне розмежування. Останній етап – підготувати систему як структурно, так і вміти працювати за новими фінансовими механізмами, тоді буде страхова медицина", - додав співрозмовник агентства.

Як повідомляв УНН, Президент України Віктор Янукович під час оголошення Послання до ВР заявляв, що реформа охорони здоров’я забезпечить повернення практики сімейної медицини та початок роботи страхової медицини.

В свою чергу, Голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов вважає, що на даному етапі при відсутності страхової медицини в країні її альтернативою можуть стати лікарняні каси.

Довідково: Медичне страхування - форма соціального захисту інтересів населення в охороні здоров'я, що виражається в гарантії оплати медичної допомоги при виникненні страхового випадку за рахунок накопичених страховиком коштів. Медичне страхування дозволяє гарантувати громадянину безкоштовне надання певного обсягу медичних послуг при виникненні страхового випадку (порушення здоров'я) за наявності договору зі страховою медичною організацією. Остання несе витрати за надання медичної допомоги (ризику) з моменту сплати громадянином першого внеску до відповідного фонду.

Источник: УНН


Удачі!
 
HOUSEДата: Четвер, 01.12.2011, 10:55 | Повідомлення # 19
Профі
Група: Адміністратори
Повідомлень: 451
Статус: Offline
Що нам обіцяє реформа медицини ?
- Життя як в казці... cool Чим далі тим страшніше... wacko


З повагою.
 
dzvina_dzvinochokДата: Вівторок, 14.04.2020, 09:35 | Повідомлення # 20
Прохожий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Статус: Offline
А я считаю, что с этой новой реформой все усложнилось для нас, пациентов! К узкому специалисту на прием попасть невозможно, только после направления семейного врача. А к нему попасть на прием максимально сложно. Лично мы всей семьей приняли для себя решение , что лучше все таки заплатить, но что бы тебя приняли, когда удобно, и назначили правильное грамотное лечение, без очередей и бесконечной смены кабинетов. Для этого купили годовой договор в клинике Медиленд https://mediland.com.ua/kontraktnoe-obslujivanie. И теперь всей семьей ходим к нужным врачам, и по цене это получилось очень адекватно!
 
Форум лікарів » Поговорим... » Балачка » Реформування системи охорони здоров"я (статті, посилання, коментарі, власні думки)
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Пошук:


Послуги сайту надаються без гарантій будь-якого роду як прямих, так і непрямих. Користувач погоджується, що використовує сайт на свій власний ризик.
Всі представлені матеріали і документація носять інформаційний характер і не можуть використовуватись як офіційні документи.
Представлені на сайті матеріали призначені для фахівців охорони здоров'яі і не можуть бути керівництвом для самостійної діагностики та лікування.
Адміністрація сайту не несе відповідальності за можливу шкоду нанесену Вашому здоров'ю самостійним лікуванням, що проводиться по рекомендаціях, даних на сайті.
Ми не гарантуємо того, що вся інформація і матеріали, розміщені на даному сайті, не містять помилок. У разі виявлення неточностей в інформації прохання повідомити про це.

При використанні матеріалів сайту, будемо вдячні за посилання на головну сторінку www.medsoft.ucoz.ua
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов